Praktische info en veelgestelde vragen

incline

Praktische informatie

Natuurkampeerterrein. Volop natuur, rust en ruimte. Auto’s mogen niet op het kampeerterrein, we hebben karren beschikbaar om je kampeerspullen naar en van je kampeerplek te brengen. Zo is er geen overlast van auto’s en blijft de grasmat mooi. Caravans en vouwwagens worden door ons naar en van je plek gebracht. Tussen 22.00 uur ‘s avonds en en 8.00 uur ‘s ochtends rustig en rekening houden met slapende gasten. Muziek mag niet hoorbaar zijn buiten het kampeermiddel (dit geldt niet voor gitaar en zang). Wij zijn een erkend natuurkampeerterrein. Als je nog geen lid bent van stichting Natuurkampeerterreinen kun je bij ons lid worden voor €15,95.

Aankomst en vertrektijden. Aankomsttijd voor kamperen is na 14.00 uur, aankomsttijd voor verhuur accommodaties is na 15.00. Vertrek voor 12 uur. Aankomst en vertrek buiten deze tijden zijn in overleg mogelijk. Tijdens Hemelvaart en Pinksteren ben je welkom vanaf 9.00 uur tot ‘s avonds op vertrekdatum.

Huur picknickbanken. Ideaal als je niet met tafels en stoelen wil slepen. Prijs: €5,00 per dag en €30,00 per week

Honden. Honden zijn na overleg aangelijnd welkom op het natuurkampeerterrein. Ze mogen niet in de vennen zwemmen en rond het zwemven met zandstrand komen. Dit komt onder andere omdat niet iedereen honden leuk vind, sommige mensen zijn er bang voor. Vlak naast de camping loopt een mooi zandpad waar je je hond uit kunt laten en in Nispen is er een ven waar honden mogen zwemmen.

Roken op het terrein. I.v.m. overlast willen we graag dat je alleen rookt op je plek en de peuken bij het afval doet.

Zwemwater. Het zwemwater wordt regelmatig gecontroleerd door de provincie. Het ven is ingedeeld in een zwemzone en een natuurzone met planten die het water zuiveren. De natuurzone vind je achter de drijflijnen.

Ottermeer milieubewust. Ons afval is gescheiden. We hebben zonnepanelen op het dak en deze winter installeren wij zonneboilers om de douches van warm water te voorzien. Vlakbij het ven vind je een composttoilet. Verder gebruiken we zoveel mogelijk biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en afwasmiddel.  We stellen het erg op prijs als je mee wilt werken het milieu zo weinig mogelijk te belasten. Om dit te stimuleren verkopen we tegen inkoopprijs biologische verzorgingsproducten.

Ottermeer en Charity. Jaarlijks doneren we aan goede doelen; dit jaar doneren we aan Edukans, Amma en Amnesty International.

Tarievenlijst 2019

Plattegrond

Veelgestelde vragen

Mag je barbecuen op de plek? Ja, op een hoge barbecue. er mag geen schade ontstaan aan het gras en geen brandgevaar.

Is het terrein geschikt voor oudere kinderen? Ja, het terrein biedt voldoende speel- en ervarings mogelijkheden voor kinderen van alle leeftijden. Er worden ook activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden.

Zijn campers welkom? Ja, campers zijn welkom. Ze kunnen in principe overal staan behalve bij nat weer, dan kan het alleen op het zonsopgangveld. Campers die tijdens hun verblijf van het terrein af willen krijgen een plek nabij de uitgang ivm overlast en de grasmat.

Kunnen er caravans en campers aan het ven staan? Dit kan alleen op de punt van de boomgaard, dit grenst aan het ven. Daar is ook stroom. Verder kunnen er alleen tenten aan het ven staan en is er geen stroom. (puur natuurplaatsen).

Hebben alle plekken stroom? Alle plekken op het veld zijn voorzien van stroom, wij hebben verlengkabels te leen tegen borg als je te ver van een stroompaal staat. Aan het ven zijn er geen stroompunten. Dat zijn  puur natuur plaatsen,’back to nature’ Je kunt je koelelementen e.v. kwijt in de freezer in de groepsruimte.

Is er WIFI op de camping? Ja, er is Wifi in en om de groepsruimte aanwezig. Er is geen Wifi op het kampeerterrein. Dit hebben we bewust gedaan om kinderen uit te nodigen te gaan spelen met vriendjes in de natuur. Ook kan het zijn dat mensen last hebben van de straling.

Ik heb een dochter die van paarden houdt, kan zij meehelpen paarden verzorgen en lessen?  Ja, we geven lessen van een half uur. Meehelpen kan, als de kinderen oud genoeg zijn om zelfstandig  met paarden om te gaan, veiligheid staat voorop. In de lessen besteden we ook aandacht contact make met het paard en natuurlijk omgaan met ze. Vaak mag je helpen borstelen, op- en afzadelen  en het paard weer in de wei zetten.